Suurmoskeijahanke-uskonnon vapaus – yhteiskunnan rakenne ja turvallisuus

Tähän asti pääkysymys Helsinkiin suunnitteilla olevassa suurmoskeijahankeessa ei ole painottunut turvallisuus ja yhteiskunnan rakennetta pohtivaan näkökulmaan. Painotus ja keskustelun sisältö on ollut uskonnonvapaus näkökulma. Tähän asti on lähdetty siitä liikkeelle, että kaikki uskonnot ovat tasa-arvoisia lain edessä ja samalla on ajauduttu kokonaan sivuraiteille. Idealistisesti rakennetaan pilvilinnoja hyötynäkökohdista ja mainosarvosta. Haaveillaan Helsingille mahdollisessa vaurauden ja mainos arvon mukanaan tuomasta hyödystä ja miksei myös koko Suomelle. Itse asia on ajettu sivuraiteelle, pois olennaisen tärkeästä näkökulmasta.

 

Suomalainen yhteiskunta rakenne on rakentunut tälle vuosituhannelle asti koti, uskonto ja ja isänmaa painotukselle. Tämä ei ole enää hyväksyttävää arvoliberalismille, joka on saamassa poliittisesti valta-aseman pääkaupunki seudulla. Sama valtaeliitti liputtaa avoimesti suumoskeija hankkeen puolesta. Onko tämä viisasta? Ajassa, jossa islmistiset voimat pyrkivät horjuttamaan Euroopassa demokratiaan pohjautuvaa länsimaista yhteiskuntajärjestystä. Islamisti terrori-iskujen kautta pyritään murentamaan turvallisuutta ja todellista tasa-arvoa kansainvälisten sopimusten mukaisessa rauhanomaisessa kansojen rinnakkaiselossa.

Yleinen suomalainen mielipide, jos gallup asiasta tehtäisin ei vain metropoli Suomessa, vaan koko maan kattavasti on toista mieltä, kun arvoliberalismi painotteinen potiittinen mielipide pääkaupunki seudulla.

 

Mitä tapahtuu suurmoskeijan sisällä? Valtio ei voi sitä valvoa. Siellä varmuudella kuitenkin opetetaan islamilaista maailmankuvaa, tavoitteellista demokratiasta poikkeavaa valtiomuotoa, edistetään perhekäsitystä, joka on räikeässä ristiriidassa sen kanssa mitä suomalainen yhteiskunta insituutionaalisesti opetusministeriön kerhoille ja kouluille, oppilaitoksille ohjeistamassa opetus-suunnitelmassa kaikkien kansalaisten kohdalla pyrkii toteuttamaan. Kaikkia suomalaisia koskee yhdenmukainen oppivelvollisuus laki sekä opetusministeriön laatima opetus-suunnitelma uskonnosta ja alkuperäiskansalaisuudesta riippumatta.

 

Suurmokeija ei ole sama asia kuin moskeija. Suurmoskeija on myös oppilaitos ympäröivän yhteiskunnan sisällä, jonka opetusta on ulkopuolisten mahdotonta valvoa.

 

 

EliasRantanen
Kristillisdemokraatit Huittinen

Evankelista
Huittisten kaupungin valtuutettu

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu